Trinity Knoop strikken

Trinity KnotDe Trinity Knoop strikken, hoe doe je dat?

De trinity knoop is een flashy knoop die gegarandeerd opvalt dankzij een uniek uiterlijk. De knoop is symmetrisch op drie vlakken met een driehoekige vorm die in het midden samenkomt. Net als bij de Murrel Knoop gebruik je hier de smalle kant van de das om deze te strikken. Dat kan even wennen zijn maar het is het unieke resultaat zeker waard.

Het juiste overhemd bij de Trinity Knoop

Als je je stropdas juist hebt gestrikt dan eindig je met een symmetrische en driehoekige knoop. De grootte is door de vele steken die je maakt tijdens het strikken iets groter dan de Windsor Knoop. Dit past bij het opvallende karakter van de Trinity. Door deze grootte is een spread of cutaway collar aan te raden. Het is echter – zoals bij elke knoop – afhankelijk van de dikte van de stof en hoe strak je de knoop ligt. Een buttoned down overhemd zou ook geschikt kunnen zijn bij een subtielere knoop.

Draagcomfort

Het draagcomfort van de Trinity Knoop is te vergelijken met die van een Windsor. De knoop is te verstellen wat vaak gewenst is. De grootte van de das is niet iets wat erg opvalt tijdens het dragen zelf. Ondanks dat het aan te raden is om deze knoop strak aan te trekken oefent dit niet veel druk uit. Dit is te danken aan het feit dat de knoop gelegd wordt met de smalle kant waardoor het strak aantrekken van de knoop de spanning op de knoop zet. Hier dankt de knoop dan ook zijn driezijdige symmetrische uitstraling aan.

De setting

Je kunt deze knoop het beste gebruiken in een informele setting zoals een feest. Het is een opvallende knoop waarover je ongetwijfeld veel complimenten krijgt. Afhankelijk van je professionele omgeving kan het echter gezien worden als ‘not done’. Heel erg subtiel is de knoop namelijk niet. Zelf kun je echter het beste een inschatting maken of deze knoop gedragen kan worden in de setting waarin jij je bevindt.

 

Trinity Knoop

By Ties & Shirts

Nieuwsgierig naar meer knopen?
Kijk hier eens naar een snel overzicht van Ties and Shirts.