Oriëntal Knot strikken

Oriëntal Knot strikken, hoe doe je dat?

De Oriëntal Knot is een knoop die – zoals de naam suggereert – vooral in Azië wordt gedragen. In het Westen komt deze strik niet vaak voor, vooral omdat hier de four-in-hand als alternatief wordt gebruikt. Wil je graag met een speciale strik in je stropdas opvallen? Dan is deze methode van strikken wellicht iets voor jou. Wat moet je weten over de Oriëntel Knot? Ties & Shirts adviseert.

De knoop matchen met het overhemd

De Oriëntal knot is één van de simpelste knopen die je kunt doen. In slechts vier handelingen kun je met deze strik jouw stropdas gestrikt hebben. Door het weinig aantal handelingen blijft er veel stof over en is de knoop zelf erg klein. Door deze kleine knoop kun je de Oriëntal Knot het beste uitproberen bij een overhemd met boordpunten die dicht bij elkaar liggen, zoals een ‘button down‘, ’tab’ of ‘straight point’. Overhemden met een ‘spread’ of ‘cutaway’ wil je vermeiden, je zult met deze boordsoorten veel stof tussen de punten onbedekt laten.

Draagcomfort

Met de Oriëntal Knot heb je op gebied van draagcomfort niet veel te klagen. Vooral bij warme temperaturen heb je met deze knoop, net zoals met de ‘four-in-hand’, veel baat omdat de knoop los gedragen kan worden en ruimte geeft om te ademen. Nadeel is echter dat deze strik niet “self releasing” is wat betekent dat de strik opnieuw gelegd moet worden wanneer je deze goed wilt verstellen. Met de four-in-hand geniet je wel van een makkelijk verstelbare strik.

Deze strik uitproberen?

Het strikken van je das op deze manier is leuk om eens te proberen, het is extra speciaal omdat je de stropdas strikt vanuit een positie waarbij deze met de buitenkant in je kraag ligt. De Oriëntal Knot kun je het beste proberen met de wat warmere temperaturen, omdat je de strik wat losser kan leggen in tegenstelling tot de dikkere strikken zoals de Windsor Knot.
Omdat de strik vrij klein is houdt je veel stof van je stropdas over. Daarom is deze strik vooral geschikt wanneer je een wat kleinere stropdas hebt, of zelf juist een vrij lang torso hebt.

Zo strik je de Oriëntal Knot

Orientel Knot Strikken

By Ties & Shirts

Nieuwsgierig naar meer strikken?
Kijk hier eens naar een snel overzicht van Ties and Shirts.