Murrel Knoop strikken

Murrel Knoop strikken, hoe doe je dat?

De Murrel knoop springt zonder twijfel uit het oog. Voor iemand die deze knoop nog niet kent is deze het beste uit te leggen als een omgekeerde Windsor, waarbij je in plaats van de brede kant van je das de smalle kant gebruikt. Deze methode zorgt voor een opvallend uiterlijk, leuk als je eens iets nieuws wilt proberen!

De knoop matchen met het overhemd

De Murrel knoop is net zoals de klassieke Windsor vrij breed, maar doordat de knoop met het smalle einde van de das wordt gelegd valt de dikte van de knoop mee. Hoofdzakelijk speelt de breedte een rol bij het matchen met een overhemd, gezien de knoop een goede opvulling moet geven tussen de boordpunten. Dit maakt de Murrel knoop geschikt voor bijvoorbeeld een cut away boord of een spread boord, echter zal dit altijd afhankelijk zijn van de stofdikte van de stropdas die je gebruikt. Bij een fijnere stof is een straight point een betere keuze voor deze knoop.

Draagcomfort

Het draagcomfort van deze knoop is relatief hoog. Je kunt de knoop makkelijk verstellen waardoor je – wanneer de situatie het toe laat – de stropdas losser kan dragen. Gezien het smalle gedeelte van de stropdas voor het brede gedeelte hangt kan het zijn (afhankelijk van de dikte en stof van de stropdas) dat deze niet snel op zijn plek blijft, dit is zeker iets om te overwegen bij het kiezen van je stropdas en knoop. Dit probleem loop je minder snel met het gebruik van een dasspeld of wanneer je een pullover of vest draagt.

Wanneer gebruik je deze knoop?

Wil je eens wat anders dan een ‘four in hand’ of ‘halve Windsor’ proberen? Dan is de Murrel knoop het proberen waard. Weliswaar is deze knoop niet voor elke formele situatie geschikt gezien zijn opvallende en moderne karakter, voor een casual setting steel je zeker de show. De knoop is vooral smaakvol in combinatie met een pullover, gezien het unieke effect van deze knoop dan als sterk detail naar voren komt.

Zo knoop je de Murrel knoop

unieke stropdas knoop

By Ties & Shirts

Nieuwsgierig naar meer knopen?
Kijk hier eens naar een snel overzicht van Ties and Shirts.