Elredge Knoop strikken

Elredge Knoop strikken, hoe doe je dat?

De Elredge Knoop is een complexe knoop om te strikken. De knoop is bedacht door Jeffrey Elredge rond 2007 en is daarmee een relatief zeer jonge knoop. Omdat de knoop niet niet erg lang bestaat en het een vrij ingewikkelde knoop is, zul je de knoop niet snel tegenkomen. Juist een goede reden om hier te lezen hoe je de Elredge knoop moet strikken, bij welk overhemd dit het beste kan, hoe fijn de knoop zit en wat voor stropdassen zich goed lenen hiervoor.

De knoop matchen met het overhemd

Wat opvalt aan de ‘Elredge Knot’ is dat deze, door de vele stappen, vrij groot van formaat is. Daarom is het goed om een overhemd met een ‘wide spread’ boord te combineren met de Elredge. Afhankelijk van wat voor das je gebruikt, kan je overhemd subtiele patroontjes bevatten of mag het helemaal effen zijn. Je wilt niet een te sierlijk overhemd; samen met deze knoop wordt het al snel too much.

Draagcomfort

Het draagcomfort van de Elredge Knoop is goed te noemen. Wanneer je de knoop goed legt blijft deze goed zitten. Het is wel erg afhankelijk van hoe goed je de knoop legt: wanneer de knoop niet strak genoeg is komt deze gemakkelijk los. Omdat je de knoop met de ‘staart’ van je das legt, moet je er ook op letten dat er niet te veel stof overblijft aan de achterkant. Deze moet namelijk in je boord komen. Wanneer je hier nog veel stof van over hebt zal dit dus in de weg gaan zitten, mogelijk zelfs zichtbaar zijn. Zorg er daarom voor dat je de afmetingen goed inschat; oefening baart kunst.

Wanneer gebruik je deze knoop?

Deze stropdassen knoop leent zich niet erg goed voor zeer formele settings. Wanneer je deze knoop wilt gebruiken kun je dit het beste doen op een feestelijk evenement. Denk aan een bruiloft, een bedrijfsfeestje, een kerstfeest of iets anders in die trend. Omdat de knoop zelf al meer aandacht op zich roept is het stijlvol om een wat rustigere das te gebruiken. Juist een leuk contrast tussen de flashy knoop en rustige patronen en kleuren maakt de Elrege knoop tot een stijlvol detail.

Zo knoop je de Elredge knoop

Elredge

By Ties & Shirts

Nieuwsgierig naar meer knopen?
Kijk hier eens naar een snel overzicht van Ties and Shirts.